0181-399560 de Eik 37 3224 TB Hellevoetsluis
Open hours: Ma - Do: 08:00 - 17:00 Vrijdag: 08:00 - 12:00

Bleken Methodes:
Er zijn nogal wat verschillende methodes om uw tanden te bleken.

Thuis bleken:
Hoewel er verschillende manieren zijn voor het bleken van tanden, zijn er maar een paar echt betrouwbaar. Bij de drogist kun je producten kopen waarmee je thuis zelf de tanden kunt bleken. Hoewel deze pakketten redelijk betaalbaar zijn, is het niet de beste manier om je tanden witter te krijgen. Doordat deze producten vaak lagere concentraties gebruiken van het middel dat de tanden witter moet maken, is de werkzaamheid minder. Sowieso is het beter om onder toezicht van de tandarts te bleken. De tandarts houdt de tanden en het tandvlees onder controle.

Bij de tandarts:
Bleken bij de tandarts gebeurd vaak bij lokale verkleuringen. Door de hogere concentraties peroxide die de tandarts gebruikt vergeleken met de thuisbleekmiddelen, is er sneller resultaat te zien. Om het bleekproces te versnellen wordt een bleeklamp of laser gebruikt. Omdat er hogere concentraties peroxide gebruikt worden, is de kans op gevoeligheid bij tanden en tandvlees wel groter.

Met de bleeklepel (tandenmal):
Als de verkleuringen niet te ernstig zijn, kan dit van buitenaf gedaan worden met een zogenaamde “bleeklepel”. De tandarts of mondhygiëniste maakt een afdruk van het gebit. Aan de hand van deze afdruk wordt een bleeklepel gemaakt. Dit is een zacht stukje kunststof in de vorm van het gebit. Deze krijgt men mee naar huis, samen met de bleekgel. De tandarts geeft aan hoe lang de lepel met de blekende gel in de mond moet blijven. Na enkele dagen tot weken is het resultaat te zien. Deze methode wordt vaak gebruikt om gebleekte tanden op kleur te houden.

Bleken van “binnenuit”:
Als tanden verkleurd zijn door een wortelkanaalbehandeling, kan de tandarts de betreffende plek ook van binnenuit bleken. In de tand wordt een papje met bleekmiddel aangebracht, waarna de tand wordt afgesloten met een tijdelijke vulling. In de dagen erna zal de tand geleidelijk lichter worden en na een eventuele nabehandeling wordt de tand afgesloten met een definitieve vulling.

Bleken dmv laser (whitening):
Een van de nieuwste technieken voor het veilig wit maken van tanden, is het bleken d.m.v. een laser. Hiermee wordt in slechts één behandeling van een uur, de verkleuringen van het glazuur teniet gedaan en het tandbeen lichter gemaakt. Met de laserlamp wordt de peroxidegel geactiveerd. Bij de afbraak van deze stof komt zuurstof vrij dat in het tandglazuur en tandbeen dringt. De moleculen zorgen ervoor dat de verkleuringen worden afgebroken zonder de structuur van de tanden aan te tasten. De combinatie van laserlamp en gel versterken het effect, waardoor de tanden acht tot negen tinten lichter kunnen worden. Vóór de behandeling wordt eerst het tandsteen verwijderd, waarna de tanden worden gepolijst. Na de behandeling volgt nog een fluoridebehandeling om de gevoeligheid van de tanden te verminderen.

Zelf Tanden bleken gehad? Voeg dan nú je ervaring toe: