0181-399560 de Eik 37 3224 TB Hellevoetsluis
Open hours: Ma - Do: 08:00 - 17:00 Vrijdag: 08:00 - 12:00

Bij ons staat de patiënt centraal, persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en begrip voor onze patiënten vinden wij zeer belangrijk. Ons doel is een gezond gebit en een stralende lach bezorgen waar onze patiënten levenslang plezier van hebben.

U kunt bij ons rekenen op persoonlijke aandacht in een vertrouwelijke sfeer, met een heldere deskundige kijk op de tandheelkundige mogelijkheden voor uw mond. U bent, van jong tot oud, van harte welkom als onze gast!

U vindt uw gebit belangrijk en wij ook. Binnen onze praktijk werken wij met betrokkenheid en zorgvuldigheid. Wij behandelen u zoals we zelf ook behandeld willen worden. Ons team bestaat uit betrokken en enthousiaste medewerkers.

Ons ervaren team is er voor patiënten die meer van de mondzorg verwachten. Wij staan voor persoonlijke aandacht, in een vertrouwelijke sfeer met een heldere deskundige kijk op de tandheelkundige mogelijkheden voor uw mond. Bij ons is jong en oud van harte welkom als onze gast!

Alle begrip voor angst:
Bent u bang voor de tandarts? Laat het even weten, dan houden we daar rekening mee! We nemen dan extra tijd voor u en doen niets voordat u zich er prettig bij voelt. Onze ervaring is dat patiënten na de behandeling vaak zeggen dat het allemaal best meeviel. En bedenk: u bent zeker niet de enige.

Herinnering per e-mail:
Bang om uw afspraak te vergeten? Niet gek, u bent vast niet alle dagen met de tandarts bezig. Als u uw e-mail adres doorgeeft, zorgen wij dat u een herinnering krijgt.

Meer controle voorkomt problemen:
Als we uw gebit goed controleren, is de kans op problemen aanzienlijk kleiner. Daarom controleren we u bij voorkeur twee keer per jaar. Zo kunnen we u tijdig adviseren én is de kans een stuk kleiner dat u langs moet komen voor een klacht.

  • Regelmatige controle is belangrijk voor een gezond gebit
  • Tanden, kiezen en tandvlees worden gezond gehouden
  • Afwijkingen in de mond kunnen tijdig worden opgespoord en behandeld
  • Het laten verwijderen van tandsteen en tandplak

Geen pijn bij de tandarts:
Veel mensen hebben het idee dat een behandeling bij de tandarts pijn doet. In de praktijk valt dat echter reuze mee, want het is altijd mogelijk om te verdoven. U kunt daar gerust om vragen. Dan wordt de behandeling ook een stuk minder vervelend.

Kinderen:
Bij kinderen zullen we er alles aan doen om te zorgen dat er geen angst voor de tandarts ontstaat. Het is in ieder geval belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met de tandartsstoel, gewend raken aan de tandarts. We kunnen ook poetsinstructie geven, voorlichting over het gebruik van bepaalde tandpasta, hardheid van de tandenborstel etc. Preventie speelt een grote rol en is belangrijk voor het behoud van eigen elementen. het belang om zo lang mogelijk plezier en nut van een mooi en goed gebit. Dat begint bij de jeugd.

Geduld en rust helpen mee om de patiënten meer vertrouwen te geven en ook communicatie omtrent de behandelingen dragen daartoe bij.
Ook is er voor kinderen tot 17 jaar geen financiële drempel om naar de tandarts te gaan. De kosten van hun behandeling wordt gedekt via de basisverzekering.

BIG-registratie Tandarts Mshimbula:
Tandarts Mshimbula is ingeschreven bij het RIBZ (registratie en informatie beroepsbeoefenaren in de zorg) en hebben door deze inschrijving een persoonlijk BIG-registratienummer.

BIG staat voor Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. In deze wet staat beschreven aan welke eisen een zorgverlener, zoals een huisarts, fysiotherapeut of tandarts moet voldoen. Alle specialisten die aan de eisen voldoen, krijgen een BIG-nummer.

Op de website van het ministerie van Volksgezondheid, www.bigregister.nl, kunt u BIG-nummers invoeren en zo bekijken welke bevoegdheden de tandarts heeft.

Preventie-assistent in de tandartsenpraktijk:
Bij Tandartsenpraktijk Mshimbula werken ook preventieassistentes. Een preventieassistent is een gediplomeerde assistent die speciaal is opgeleid om preventieve behandelingen uit te voeren.

De preventieassistent houdt zich bezig met:

  • Het beoordelen van de gezondheid van tanden en tandvlees;
  • Het geven van voorlichting over het ontstaan van gaatjes, tandvleesproblemen en het effect van bepaalde voeding op het gebit;
  • Het geven van uitgebreide voorlichting over verzorging van tanden en tandvlees;
  • Het verwijderen van plaque, aanslag en tandsteen, zodat het gebit weer schoon is;
  • Het aanbrengen van bijvoorbeeld fluoride om het gebit te beschermen en te versterken;

Behandelingen:
Bij pijnklachten kan de tandarts besluiten een overzichtsfoto te maken van uw gebit met kaak, waardoor dieper gelegen storingen zichtbaar worden en de oorzaak duidelijk wordt.

U kunt terecht voor uw gebitscontroles en alle reguliere behandelingen, maar ook voor kroon-en brugwerk, frames en prothesen bent u bij ons aan het juiste adres. Vraagt u gerust om meer informatie omtrent bepaalde behandelingen, we vertellen u daar graag meer over. Wij geven u alle aandacht die ervoor kan zorgen dat u met een gerust hart in de behandelstoel kunt plaatsnemen.

Ook kunnen we cosmetische behandelingen uitvoeren, te denken aan bijvoorbeeld tanden bleken, maar ook het aanmeten en plaatsen van facings, het plaatsen van 1 of meer implantaten in combinatie met kroon-en brugwerk, de nieuwste technieken voor het rechtzetten van uw tanden door middel van invisalign, etc.
Vraagt u gerust naar mogelijkheden aan de tandarts, die zal u altijd een eerlijk advies geven.

Nieuwe patienten:
Onze praktijk is open op maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, en op vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur. Buiten openingstijden kunt U bij pijnklachten contact opnemen met de dienstdoende tandarts via telefoon nummer 0900-7773222. Wij schrijven graag nieuwe patiënten in en uiteraard zijn ook de patiënten welkom die voorheen gewend waren op deze locatie de tandarts te bezoeken.

U kunt zich inschrijven aan de balie, gebruik maken van het inschrijfformulier op de website en die naar ons mailen, maar u kunt ook uw gegevens op mail naar ons zetten, dan bellen we u op om een afspraak te maken. Neemt u bij een eerste bezoek aan de praktijk in ieder geval een ID kaart en een zorgpas mee.

Begroting:
Wij beschikken over de mogelijkheid direct u een kostenraming van de behandeling te kunnen laten zien. U kunt dan zien welk gedeelte er rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar wordt gedeclareerd en welk deel dat uw eigen bijdrage zal zijn. Dit onderdeel wordt verzorgd door Pien Support een onderdeel van Infomedics.