0181-399560 de Eik 37 3224 TB Hellevoetsluis
Open hours: Ma - Do: 08:00 - 17:00 Vrijdag: 08:00 - 12:00

Een kunstgebit betekent een grote verandering. Daarom wilt u erop kunnen vertrouwen dat u een goed kunstgebit krijgt. Een gebit bepaalt immers mede uw uiterlijk en is belangrijk bij het kauwen.

Er kan een moment in uw leven komen dat uw eigen gebit niet meer in een goede conditie verkeert. Dan is het aan te raden om een kunstgebit te nemen, wij helpen u daarbij. Eerst stellen we in overleg met de patiënt een plan van aanpak op. Daartoe behoren het maken van een afdruk van uw gebit, het verwijderen van de tanden en het kiezen van de kleur en vorm van het kunstgebit.

Dan is het moment aangebroken dat het kunstgebit wordt geplaatst. In het begin zult u eraan moeten wennen. Niet alleen wat betreft het gevoel in uw mond, maar ook als het gaat om het uiterlijk vertoon, wij zullen u hierin begeleiden.

KLIKGEBIT
Een klikgebit is niet te onderscheiden van een echt gebit. U stapt met een stralende glimlach en vol van zelfvertrouwen door het leven.

Wat is een klikgebit precies?
Een klikgebit zit op twee tot vier implantaten bevestigd aan uw boven- of onderkaak. Door deze constructie zit het stevig vast, maar tegelijkertijd kan de drager het klikgebit uitnemen. Een klikgebit vervangt het kunstgebit als daar tanden of kiezen van los gaan zitten, maar kan ook van pas komen als uw gebit in slechte staat is.

De plaatsing van de implantaten besteed wij aan de samenwerkende speciealist – de Kaakchirurg van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Na de verwijzing zal de specialist voor de plaatsing van de implantaten de nodige machtigingsaanvrag bij uw zorgverzekeraar verzorgen. De machtigingsaanvrag voor de vervaardiging van het klikgebit bij uw zorgverzekeraar zal door ons verzorgd worden.

Bent u patiënt van ons dan hoeft u voor een klikgebit niet over te stappen naar een ander adres, wij maken voor u alles in orde.

Een kunstgebit stelt iedere patiënt voor een hoop vragen. Niet alleen over de prothese zelf, maar ook over de kosten, op dit terrein nemen wij graag uw zorgen weg. We beseffen ons dat de tandartstarieven lang niet altijd even duidelijk zijn, ook niet als het gaat om een kunstgebit. Als onderdeel van het opstellen van het behandelplan vertellen we u ook de kosten.

Daarbij wilt u natuurlijk meteen weten hoeveel uw zorgverzekeraar vergoedt. Dit gaan wij direct voor u na, zodat u weet waar u aan toe bent.

Heeft u vragen over uw klikgebit? stel ze gerust
Een klikgebit of het gaan dragen van een gebitsprothese brengt onzekerheden met zich mee. Gaat de buitenwereld er wat van merken? Hoe verzorg je een klikgebit? Hoe lang gaat een klikgebit mee? wij zijn er om deze zorgen weg te nemen. U kunt altijd op de praktijk langskomen voor vragen, wij zijn elke werkdag open. Heeft u geen tijd om de praktijk te bezoeken? Dan kunt u gebruik maken van telefonisch advies. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08.00 uur `s ochtends tot 17.00 telefonische bereikbaar.

Frameprothese en plaatjes
Als uw tanden dienen te worden vervangen en een brug, kroon of implantaat blijkt niet geschikt te zijn dan is een frameprothese of een gedeeltelijkprothese wellicht de beste oplossing.

Een frameprothese of een plaatje vervangt een of meerdere tanden of kiezen in uw gebit. Het verschil met een brug, kroon of implantaat is dat u de frameprothese uit uw mond kunt nemen. Door zijn constructie blijft de prothese uitstekend op zijn plaats. Dit komt de pasvorm en stabiliteit ten goede, waardoor de prothese een wordt met uw originele gebit.

Bent u een van ons patient dan hoeft u voor een frameprothese of een plaatje niet op zoek naar een andere praktijk. In ons praktijk hebben wij op het gebied van gebitsprotheses genoeg kennis en ervaring.

Heeft u vragen over de frameprothese? Zoals over de behandeling, de kosten en de tijdsduur van de behandelprocedure? Wij nemen stap voor stap het behandelplan met de u door. Hierin komt ieder aspect aan bod, ook de dekking van uw zorgverzekeraar, en is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Heeft u naderhand meer vragen dan kunt ook u per telefoon advies inwinnen dagelijks tijdens ons werktijden.