0181-399560 de Eik 37 3224 TB Hellevoetsluis
Open hours: Ma - Do: 08:00 - 17:00 Vrijdag: 08:00 - 12:00

De clear aligners beugel van Invisalign:
Is een onzichtbare beugel die orthodontisten en tandartsen gebruiken als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van je tanden en kiezen. Deze onzichtbare en doorzichtige beugel zijn gemaakt van dunne kunststof hoestjes die je over je tanden en kiezen schuift. Om de week doe je een nieuwe setje hoestje in zodat deze verplaatst worden naar de ideale positie in de kaak. Invisalign is het meest geavanceerde en transparante aligner systeem ter wereld.


Invisalign behandeling komt in verschillende varianten:

  • Express pakket – 7 stappen in een jaar
  • Lite pakket – 14 stappen 2 sets in 2 jaar
  • Uitgebreide pakket – 5 jaar ongelimiteerd
  • Binnenkort komt ook een variant voor jonger kinderen – de Invisalign First

Bent u benieuwde over deze wijs van beugel behandeling…, neem dan contact met ons op via 0181-399560 of stuur een email naar: praktijk@mshimbula.com om een afspraak te maken voor de intake gesprek.

Wat gebeurt er bij de intake gesprek

  • Wij onderzoek uw gebit en bespreeken uw problemen en wensen
  • Wij inventariseren uw problemen en wensen en bespreken de behandelingsmogelijkheden en de daaruit komende kosten

Bent u tevreden met de analyse en de begroting, dan maken wij een vervolg afspraak voor het verzamelen van de benodigde informatie t.b.v. van de ClinCheck. ClinCheck is een technische procedure van Invisalign die bedoeld is om met computer simulatie na te gaan of de door ons voorgestelde en door u geaccordeerde behandeling in werkelijkheid gerealiseerd kan worden met gebruik maken van hun behandelingsmethode.

Wat gebeurt er bij de informatie verzameling?

  • Met behulp van siliconen material wordt afdruk van uw boven- en onder gebit gemaakt of er wordt digital gescand.
  • In totaal worden er 6x röntgenfoto’s van uw boven- en boven gebit gemaakt of een enkele panoramische röntgenfoto
  • 5 kleur foto’s van uw gebit
  • 3 kleur foto’s van uw gezicht

Deze sturen wij vervolgens naar de technische afdeling van Invisalign om geanalyseerd te worden en met behulp van computer simulatie het behandelingstraject op te stellen. Wij ontvang meestal de ClinCheck binnen 4 dagen en dan zullen wij deze met u bespreken en wanneer gewenst deze van tevoren digitaal naar u toe sturen om thuis te bekijken.

De beslissing om de behandeling door te zetten:

Deze beslissing neemt u na het bekijken en bespreken van de ClinCheck samen met ons. Bent u tevreden met het beoogde resultaat dan kunt u opdracht geven om het pakket te bestelen. Mocht u niet tevreden zijn of van gedachten zijn veranderd dat kan uiteraard, dan moeten wij u er op attenderen dat de ClinCheck procedure niet geheel gratis is. Bij het doorgaan van de behandeling wordt de ClinCheck niet in rekening gebracht. In het geval dat u de behandeling niet wil zullen de kosten in rekening gebracht worden en aan Invisalign betaald worden.

De eventueel gamaakt kosten tijdens de door ons voor onderzoek in ons praktijk zult u ook moeten bekostigen.

Wanneer begint de actuele behandeling met Invisalign:

Deze begint na het accorderen van de ClinCheck waarbij wij feitelijk de technische afdeling van Invisalign de opdracht geven om te beginnen met de productie van de Clear Aligners (bitjes). Dit proces duurt gemiddeld 14 dagen. Na de ontvangst van de Aligners zullen wij een nieuwe afspraak met u maken om te beginnen met de plaatsing van de attachments. De attachments zijn van composiet vulmateriaal en aangepast op de kleur van uw tanden en zijn daarom praktisch onzichtbaar.

Het aantal gefabriceerde aligners (bitjes) is afhankelijk van het te volgen behandelingstraject. Om een effectief en optimaal resultaat te krijgen dient u minimaal 22 uur per dag de bitjes te dragen en vervolgens om de twee weken deze met de volgende in de serie te verwisselen.

Deze kunt u zelf thuis verwisselen maar wij adviseren u om dit door ons in de praktijk te laten doen, wij kunnen namelijk tegelijkertijd de attachments controleren op slijtage of beschadiging en zondig vervangen, bovendien biedt de tussendoor controles ons de gelegenheid het verloop van de behandeling adequaat te kunnen volgen.